Blogg

Det rette tilbehøret for borddekkingen

Å dekke bordet er en kunst om man ikke bare skal slenge i seg noe mat i forbifarten. Vi har vel alle blitt bedt om å brette serviettene og ikke ant hvordan man egentlig gjør det. Og hva skal man egentlig ha under tallerkenene og glassene for å gjøre bordet lekkert til sommerfesten?

Serviettringer som hjelper deg å forme serviettene dekorativt finnes i mange varianter, og løser enkelt «serviettproblemet». Glassbrikker beskytter bordet, og lages i tradisjonelle korkvarianter eller morsomme Disney-utgaver til barneselskapet. Også bordbrikker kommer i alle tenkelige varianter, og her finner du mange å velge i til sommerfesten, påskemiddagen eller nyttårsfeiringen.

Dekk bordet etter tema

For å sette en ekstra spiss på borddekkingen, skal det ikke så mye til. Hva med å gå for juletema på terrinen, serveringsfatet og sausenebbet når det først er høytid? Du vil alltid bli sett på som en vert som har gjort det lille ekstra om drikken ikke serveres fra kartongen. En lekker mugge til melken eller en karaffel til juicen vil skille middagsbordet ditt fra hverdagens kanskje litt kjedelige pådekking.

Til slutt et profftips: Sørg for å skaffe deg tøyservietter som er store nok til å legge i fanget. Disse kan du også bruke om du og familien spiller spill og heller vil innta maten i stua.